Областният управител на Варна Марио Смърков подаде оставка! Разкри фрапиращи нарушения на предшественика си Коцев! (ВИДЕО)

обсъди развитието в различни сфери с представител на Германия у нас

Областният управител на Варна Марио Смърков подаде оставка, предаде репортер на СайтЪТ. Днес беше свикана пресконференция, на която Смърков разкри фрапиращи нарушения на своя предшественик Благомир Коцев. Те са установени по време на разпоредена проверка, а резултатите от констатираните злоупотреби със служебно положение са докладвани на компетентните институции, в това число прокуратура и МС.

Пред журналисти Смърков заяви, че е решил да говори открито за всичко, което е в разрез с допустимите законови правила.

“Изявлението ми днес е по повод на публичните коментари във връзка с издадената от мен заповед,с която отменям заповедта на бившият областен управител БлагомирКоцев за забрана на автомобили по Крайбрежната алея. Опитах се да бъда толерантен и дипломатичен. Трудно е човек да заяви позиция, когато срещу него има добре организирана група от хора, които разпространяват субективни данни. Владеещите манипацията на общественото мнение знаят как да използват страховете на хората и техните надежди.

Когато разпоредих проверка на всички държавни имоти и хидротехнически съоръжения, започнаха да ме предупреждават – недей, знаеш ли на кого са?! Още вярвам, че сме равни пред закона. Днес в 18 часа има планиран протест пред сградата на Областна управа, а не пред Делфинариума, ресторант Хоризонт, зоопарка, пред заведение на буна Траката, под Аспаруховия мост ина още много места, където са контатирани незаконни обекти. Нито един от пишещите в социалните мрежи не слезе да види масите по камъните на буните, наргилетата в пясъка, промяната в екосистемата е видима. На брегоукрепителните съоръжения има изградени гаражни клетки, прекарани са ток и вода. В замяна на това се излиза с тезата от уважаван от мен лекар, представител на политическа формация, че предстояли тези неща 10 години и няма проблем да си съществуват. Не става дума за рибарите, те са потърпевши. През годините те са употребени от частни лица, които ги принуждават да им плащат такси и им спират лодките, естествено незаконно.

Не разбирам защо тези, които водят битката за Морската градина не търсят истината – законни или незаконни са обектите и дали би следвало да се премахнат. В какъв размер е натрупаното задължение за държавата от пропуснати ползи. Ако се платят и лихвите, може да има средства за благоустрояване на Крайбрежната алея.

Сега ще кажа какво според мен е безобразно! Безобразно е в периода 24 февруари – 3 август 2022 година в областна администрация под ръководството на Благомир Коцев да са постъпили 316 заявления за издаване на удостоверения за обстоятелствени проверки, а да са издадени само 98. Безобразно е също така за същия период да са постъпили заявления от държавни институции за издаване на 76 броя за съставяне на акт за държавна собственост, а само 18 от тях да са обявени. Морската градина не може да бъде въвличана в политически интереси”, коментира Марио Смърков.

След като запозна журналистите с нарушения, контаститарни при проверката, изненадващо Марио Смърков заяви – подавам оставка!

На въпрос защо едва сега прави тези разкрития, той обясни, че не е искал да бъде считан като политически пристрастен по време на миналите избори, затова едва сега е решил да изнесе фактите, с които се е запознал.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1022hPa 66% 75% 2m/s 300deg

14°C Усещане 13°C
1027hPa 67% 60% 4m/s 270deg

16°C Усещане 15°C
1023hPa 67% 20% 2m/s 340deg