Ограбеният и оставен да спи под пейка 73-годишен германец във Варна отпътува за родината си

Ограбеният и оставен да спи под пейка 73-годишен германец във Варна отпътува за родината си

Преди близо 2 седмици в социалните мрежи разтревожени варненци споделиха тревогата си за възрастен мъж, който се самонастанил под пейка в кв. “Левски”. Мъжът прекарал там цели две денонощия, а съвестни варненци се опитали да му помогнат, с храна и завивки. Оказало се, че мъжът е на 73 години от Германия, който е пристигнал във Варна, за да търси любовта. Тя обаче не продължила дълго и след като бил ограбен, възрастният човек бил изхвърлен на улицата, без пари и без никаква насока, към кого може да се обърне, за да потърси помощ. Заради шока и непознаването на езика, германецът намерил подслон под пейка в кв. “Левски”.

По чудо той оцелява там две денонощия, защото точно в тези дни температурите в морския град бяха изключително ниски. Легнал на студената земя, до него бяха и куфарите му. Все пак историята има щастлива развръзка. Само часове след като варненци сигнализираха във Фейсбук за мъжа, той бе прибран в Приюта за бездомни и социално слаби лица. Междувременно хората успяват да се свържат с посолството на Германия у нас, за да подадат сигнал за бедстващия човек.

72-годишен германец бедства във Варна

Ето какво се случи след това:

За TheSite24 от община Варна съобщиха, че немският гражданин, който бе настанен в Приюта за бездомни и социално слаби лица на ул. „Петко Стайнов“ във Варна е отпътувал на 31 януари за Германия с автобус, по негово желание. Мъжът е остнаал в Приюта 10 дни, той е изпратен към родината си в добро здраве и за него са положени всички грижи.

Успоредно с този случай, общината във Варна реагира по спешност и по сигнал за ограбена и останала на улицата украинска гражданка. Жената пристигнала във Варна на 19-ти срещу 20-ти януари, късно през нощта и веднага подала сигнал в МВР, че е била ограбена. Със съдействието на Община Варна на украинската гражданка е издаден Личен номер на чужденец /ЛНЧ/ и вече е със статут на временно пребиваваща в България.

Настаниха в приюта във Варна бедстващия германец и ограбената украинка

Украинката продължава да бъда настанена в Приюта за бездомни и социално слаби лица, като междувременно със съдействието на различни неправителствени организации, се търси вариант тя да бъде устроена и да й се намери работа.

Подадено е искане към Националния оперативен щаб за бежанците от Украйна за насочване в Центъра за временно пребиваване на бежанците в Елхово. Настаняването там ще стане само при нейно желание.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 8°C
1015hPa 81% 19% 2m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1014hPa 75% 0% 3m/s 100deg

4°C Усещане 2°C
1016hPa 93% 0% 3m/s 300deg