Откриват кол център за приемане на сигнали за вандалски прояви във Варна

Откриват на кол-център за приемане на сигнали за вандалски прояви във Варна

Вандалските набези върху общинската инфраструктура отново бяха във фокуса на вниманието на кмета на Варна Благомир Коцев. По време на извънредния си приемен ден той беше сигнализиран за това, че асансьорите на подлезите на спирка „Калин“ и спирката пред Варненската морска гимназия в кв. „Аспарухово“ постоянно са повредени. По думите на домоуправителя на един от входовете там това създава затруднения на възрастните жители на района.

Двата асансьора стават обект на вандалски прояви ежедневно, отчетоха по време на приемната от Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ (ИИБ), която отговаря за фирмите по поддръжка на съоръженията. Подобен проблем е имало и с асансьорите на пасарелката пред районното кметство. Там той е бил трайно решен с монтирането на камери за видеонаблюдение, обясниха експертите от дирекцията.

Друг проблем, който споделиха граждани от кв. “Аспарухово“, е свързан с лошото състояние на спирките на градския транспорт. Много от стъклата са били счупени по време на урагана в края на миналата година. Преди това обаче са подменени над 300 стъкла на спирки, отново заради вандалски действия, отчетоха от Дирекция ИИБ.

Тече процедура за определяне на нов концесионер на спирките, за да бъде решен в скорошен порядък проблемът с тяхната поддръжка, каза кметът Коцев. Той допълни, че подлезите и много от спирките ще бъдат заложени в мащабния проект за видеонаблюдение, който предвижда монтиране на камери на около 2 000 места в града.

Ръководството на общината усилено работи по откриването на кол-център за приемане на сигнали за вандалски прояви. Дотогава актуални остават съществуващата онлайн система (signal.varna.bg) и оперативният дежурен служител на Общината.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 18°C
1001hPa 52% 100% 3m/s 250deg

14°C Усещане 13°C
1003hPa 76% 20% 2m/s 0deg

17°C Усещане 16°C
1000hPa 63% 100% 3m/s 90deg