Съдът във Варна наказа 38-годишен за кражба на кола и притежание на марихуана

Съдът във Варна наказа 38-годишен за кражба на кола и притежание на марихуана

38-годишен бе осъден за противозаконно отнемане на чужд автомобил и държане на марихуана, съобщиха от Районен съд – Варна. Деянията са извършени на 16-ти ноември миналата година в квартал „Аспарухово“. Тогава подсъдимият от паркинг пред заведение противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Мерцедес”, съпружеска имуществена общност, от владението на единия съсобственик, без негово съгласие, с намерение да го ползва.

Самото отнемане е извършено чрез използване на техническо средство – оригинален автомобилен ключ за същата кола, който собственикът на автомобила бил оставил на маса в заведението докато очаква поръчката си. Пострадалият веднага подал сигнал за случилото се на тел.112 и малко по-късно в близост до Аспарухов мост издирваният автомобил и извършителят на престъплението били установени от полицията. При извършената тогава проверка на подсъдимия той доброволно предал и държано в якето му пакетче с марихуана.

38-годишният мъж е осъждан. Съгласно параметрите на постигнатото между страните и одобрено от Районния съд във Варна споразумение, за всяко от престъпленията му бяха определени отделни наказания. Той следва да търпи най-тежкото от тях – 7 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим, като към него бе присъединено и наказание „глоба“ в размер на 1000 лева. Разноските по делото се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 10°C
1018hPa 93% 14% 1m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 67% 100% 7m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1017hPa 82% 100% 3m/s 100deg