Съдбата на проектокабинета „Габриел”: Ще гласува ли НС новото правителство

Съдбата на проектокабинета „Габриел”: Ще гласува ли НС новото правителство

След връчването на изпълнения мандат, от ПП-ДБ обявиха, че състава на проектоправителството не е обсъждан с тях

В първия пленарен ден за седмицата се очаква да стане ясна съдбата на проектокабинета „Габриел”, който вчера беше представен пред президента Румен Радев.


След връчването на изпълнения мандат, от ПП-ДБ обявиха, че състава на проектоправителството не е обсъждан с тях. Оказа се дори, че не е искано съгласието на номинираните за министри, а премиерът в оставка Николай Денков заяви, че отказва да участва в този състав на правителство. Последваха го и други номинирани за министри от групата на ПП-ДБ, предаде NOVA.


Президентът издаде указ, с който предлага Народното събрание да избере номинираната за премиер Мария Габриел. А от ПП-ДБ поискаха държавният глава да оттегли указа.

От президентската институция отговориха, че указът на държавния глава няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предлагане за гласуване от НС е изрична отговорност на кандидата за министър-председател.


Дали ще се стигне днес до гласуване на кабинета „Габриел” в Народното събрание засега не е ясно. В 8.30 часа ГЕРБ-СДС свикват пресконференция, на която очакваме отговор на този въпрос.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 17°C
1001hPa 55% 100% 3m/s 230deg

15°C Усещане 15°C
1002hPa 69% 20% 6m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1000hPa 77% 100% 2m/s 140deg