След масово недоволство от варненци: ВиК – Варна призова фирмите – изпълнители на обекти по европейския проект да спазват сроковете!

Управителят на „ВиК – Варна“ ООД инж. Веселин Русев започна поредица от спешни срещи с фирмите-изпълнители на обектите по проект BG16M1OP002-1.016 „Изграждане на ВиК инфраструктура“, на стойност 138,4 млн. лв., който се финансира по оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“

Днес той се срещна с най-големите фирми в обединенията, които работят по обектите – „Хидрострой“ и „Инжстрой“. Повод бяха натрупаните проблеми основно на две места – местностите „Траката“ и „Пчелина“, съобщиха за СайтЪТ от пресцентъра на водното дружество.

По време на разговорите с изпълнителите инж. Русев настоя за спазване на графиците на отделните дейности, както и за ускоряване на темповете на работа на обектите, които причиняват неудобство на живеещите и/или затрудняват придвижването на транспортните средства – частни и обществени.

Управителят на ВиК – Варна поиска от фирмите–изпълнители да извършват спешно възстановяване на нарушената пътна настилка по улиците, по които работата вече е приключила, с изключение на тези, за които община Варна трябва да стартира своите проекти за изграждане на тротоари, осветление и асфалтиране.

Инж. Русев предупреди представителите на фирмите, с които са сключени договори за изпълняването на дейностите по проекта, че при неизпълнение на одобрените от ВиК – Варна графици ще се налагат корекции и санкции.

Срещите за отчитане на напредъка на фирмите по обектите от проекта ще се провеждат всяка седмица, а при възникване на необходимост и по-често.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 40% 6m/s 120deg

25°C Усещане 24°C
1016hPa 41% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 57% 20% 3m/s 90deg