Във Варна ще се проведе среща разговор с Евгени Черепов за новия му роман “Извън обхват”

среща разговор с Евгени Черепов за новия му роман "Извън обхват".

Дванадесет години след дебютния си роман Евгени Черепов идва  във Варна за премиерата на новата си книга „Извън обхват“. За това как  да намериш щастието „извън обхват“ ще говорим с автора на 14 май 2024 г.  от 18.00 в Реегионалната библиотека.  

“Извън обхват“ е роман за стоенето встрани от глобалното ускорeние;  за невъзможността паузите на живота да се превърнат във вечно бягство; за  общуването между поколения, далечни по разбиранията си за съвременния  свят.“ – казва Евгени Черепов за новия си роман. В една аналогова снежна  хижа авторът среща онези извънстолични хора, които често остават  неоткрити и дава глас на историите им, на щастието и болките им, на  тяхната доброта и обикновеност. Романът „Извън обхват“ е „метафора на  всичко, което ни заобикаля, случилото се в хижа „Светлина” ни дава  увереност и надежда, че бъдещето е възможно.“ – казва Светлозар Желев. 

Събитието се реализира от Регионална библиотека „Пенчо  Славейков“ съвместно с издателство „Жанет 45“. 

Евгени Черепов дебютира през 2012 г. с романа „Добавено лято”  (номинация за Национална литературна награда „Елиас Канети”, 2013 г.).  След десет години в столицата избира да се върне в родния си град Стара  Загора, където последователно става баща, филолог и любим гимназиален  учител по литература. 

Заповядайте на 14 май (вторник) от 18.00 ч. в Основна сграда на  Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ на адрес гр. Варна, бул.  Сливница №34. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 40% 6m/s 130deg

24°C Усещане 23°C
1016hPa 41% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 53% 20% 3m/s 70deg