“Среща на бизнеса във Варна и региона”: Зелен преход, втората вълна на ВЕИ и ренесанс на културния живот

"Среща на бизнеса във Варна и региона": Зелен преход, втората вълна на ВЕИ и ренесанс на културния живот

ндустриалните гиганти “Девня Цимент”, “Солвей Соди” и “Агрополихим” инвестират стотици милиони през последните години в проекти за намаляване на парниковите емисии заради европейските цели за въглеродна неутралност. Ако искате да чуете от първо лице за използваните от тях нови технологии и продукти (някои от които уникални за Европа), имате възможност да го направите по време на годишната “Среща на бизнеса във Варна и региона”. Събитието е част от поредицата “Капитал Градове” – платформа за дискусии за развитие на местните икономики и на важните градски центрове на България. Тя се състои от поредица специални регионални издания и дискусии с бизнеса и местната власт.

Първият панел на събитието е посветен на зеления преход на тежката индустрия. Филип Ромбаут, съсобственик и изпълнителен директор на производителя на торове “Агрополихим”, Константин Божинов, ръководител на проекта ANRAV към “Девня Цимент”, и Тодор Николов, директор проекти по енергиен преход на групата “Solvay”, ще разкажат за изпълняваните от тях проекти за намаляване на въглеродните емисии. В дискусията за нискоемисионно производство и възможностите за финансиране на ESG цели ще се включат и Анелия Пергот, управляващ партньор на “Европак България”, и Кирил Янчев, ръководител отдел “Устойчиво развитие” в ОББ.

В следващия панел участниците ще дискутират втората вълна на изграждане на възобновяеми източници на енергия (ВЕИ). Кое катализира възраждащия се интерес на инвеститорите, кои са най-големите проекти за ВЕИ в региона и какви са пречките пред инвеститорите? Отговори на тези въпроси ще дадат Севда Йончева, вицепрезидент за България на CWP (международен инвеститор във вятърни паркове) и изпълнителен директор на “Добротич Уинд” АД; Христо Христов от ръководството на “Електроразпределение Север”, част от групата “ЕНЕРГО-ПРО”, Варна; Павел Китов, изпълнителен директор на “КЕР ТОКИ ПАУЪР” и член на съвета на директорите на “Соларпро холдинг” и др.

Добрата среда за живот зависи не само от отговорния бизнес и зелените технологии, но и от възможностите за културен и социален живот. След период на затишие, свързан с ковид кризата, но не само, градският живот на Варна сякаш преминава през своя ренесанс. Редица инициативи за подобряване на средата, за запазване на архитектурното наследство, богат фестивален и събитиен календар – всичко това изпъстря облика на Варна. В дискусия по темата участие ще вземат: Диляна Якова, мениджър “Регулации и устойчиво развитие”, “Филип Морис България”, Пламена Иванова, регионален мениджър “Корпоративни продажби”, VIVACOM, арх. Венцислава Недялкова от сдружение “Пространства за Варна”, Биляна Раева от сдружение “Таляна”/ReBonkers и един от организаторите на новия фестивал за съвременно изкуство “Буна”, Десислава Георгиева, началник отдел “Фестивали и проекти” към Община Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1005hPa 88% 100% 0m/s 0deg

13°C Усещане 11°C
1006hPa 47% 42% 4m/s 300deg

13°C Усещане 13°C
1004hPa 82% 75% 1m/s 170deg