Тръмп сравни Джо Байдън с нацистите

Тръмп сравни Джо Байдън с нацистите

Администрацията му била „гестаповска“

Доналд Тръмп, който се бори за преизбиране за президент на САЩ, обвини съперника си от Демократическата партия, настоящия президент Джо Байдън в ръководене на „гестаповска администрация“, предаде Ройтерс.

Паралелите между нацистката полиция по време на Втората световна война и кабинета на Джо Байдън са направени от Тръмп по време на 90-минутна реч на дарителска среща, състояла се в събота в имението му Мар-а-Лаго, в Палм Бийч в щата Флорида.

„Тези хора управляват гестаповска администрация – това е единственото нещо, което имат. И това е единственият начин, по който могат да спечелят“, е заявил още бившият президент.

По време на речта си Тръмп отправя нови обвинения към демократите, обсъжда играта си на голф и подчертава, че се справя добре в социологическите проучвания, пише „Политико“.

На няколко пъти Тръмп се връщаше към наказателните си обвинения и без да представя доказателства обвиняваше Белия дом, че организира делата срещу него, посочва изданието.

„Преди тези обвинения се с уважение към президентската институция. Сега обаче ми стана ясно, че „ръкавицата е хвърлена“, казва Тръмп под бурните аплодисменти на публиката.

Превод и редакция: в. Труд

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 72% 20% 4m/s 110deg

23°C Усещане 22°C
1017hPa 46% 0% 3m/s 0deg

23°C Усещане 23°C
1016hPa 64% 40% 3m/s 110deg