Училището за лешояди в Източни Родопи е готово да приеме випуск 2024

Училището за лешояди в Източни Родопи е готово да приеме випуск 2024

През изминалите дни екип на БДЗП подготви волиерата за адаптация на египетски лешояди да приеме следващия випуск „ученици“.

Волиерата бе основно почистена и дезинфектирана, избуялата трева бе окосена. Тествахме функционирането на видеонаблюдението и системите за предпазване от хищници. През следващата седмица „Училището за лешояди“ ще приеме своят випуск 2024, който е съставен от 7 млади египетски лешояда. За тях предстои да прекарат над 2 месеца в адаптация и обучение, за да се подготвят за живот в дивата природа. Част от тях са дарени от Европейски зоопаркове с цел подпомагане на застрашената популация на египетския лешояд в България, а друга част са малки излюпени в Източни Родопи през миналата година, които са били спасени от гнездата и са доотгледани в Спасителния център за диви животни – Зелени Балкани.  

Дейностите са част от програмата за рестокинг на египетския лешояд в България, която се осъществява от БДЗП в сътрудничество със Спасителния център за диви животни – Зелени Балкани и Европейската програма за защитени видове на Европейската Асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА).

През 2024 г. дейностите се изпълняват в рамките на  напроект „Зеленият пояс на Югоизточна България“, финансиран от Програмата за застрашени ландшафти (ELSP).

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 6m/s 30deg

13°C Усещане 11°C
1008hPa 47% 40% 2m/s 150deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 44% 75% 5m/s 250deg