В ДГ „Христо Ботев“ сътвориха здравословно меню от слънчеви продукти

В ДГ „Христо Ботев“ сътвориха здравословно меню от слънчеви продукти

Най-здравословното меню, приготвено от слънчеви продукти и щипка любов, сътвориха във варненската детска градина „Христо Ботев“, научи СайтЪТ. За четвърти пореден път в рамките на световния формат „Революция в храненето“, там се проведе кулинарна работилница. Инициативата се поддържа от сърцати родители. Тази година акцент в кампанията е темата за хранителните алергии и непоносимости при децата.

Специален гост на кулинарната работилница в Трета „А“ група в детската градина бе главният готвач Елеонора Иванова. Иванова и водещата на събитието – Ивелина Кръстева, запознаха децата с предимствата и ползите от здравословното хранене. Те им разказаха какво трябва са съдържа една здравословна детска чиния, какво трябва да знаем за детските алергии към различни храни, както и как да организираме парти, съобразявайки се с предпочитанията на гостите.

По време на кулинарната работилница децата сътвориха с много фантазия и ентусиазъм вкусни, здравословни салати, декорирани като слънце, паун и риба. И научиха, че хубавата храна трябва бъде удоволствие и за небцето, и за очите. Малките ученици, които влязоха в ролята на готвачи, изваяха фантастични здравословни бонбони, бисквитки и сладолед. В здравословното събитие бяха вплетени много игри, песни, рисунки и забавления. На финала децата получиха сертификати от директора на ДГ 8 „Христо Ботев“ – Елица Вълчева.

Учениците от дванадесетте групи в детското заведение участваха в тематична беседа, посветена на здравословното хранене. Учителите им поднесоха интересна приказка, озаглавена „Добрият готвач“. Акцент в литературното произведение е фактът, че майстор-готвачът приготвя храна с най-вкусните и слънчеви продукти от своята градина и ги гарнира с обилна доза любов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1005hPa 88% 100% 2m/s 110deg

12°C Усещане 10°C
1006hPa 54% 20% 4m/s 280deg

14°C Усещане 14°C
1004hPa 82% 40% 3m/s 250deg