Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение Египет

Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение Египет

Вицепремиерът  и министър на външните работи Мария Габриел е на еднодневно  официално посещение в Арабска Република Египет. Посещението е първото на външен министър от 12 години насам. Целта на визитата е  развитието и задълбочаването на сътрудничеството, основано на общи интереси и ценности.

Арабска Република Египет е ключов партньор на Република България в района на Близкия изток и Северна Африка. АР Египет  поддържа партньорството с ЕС, както и засилено партньорство с НАТО.

В рамките на визитата ще се проведе първото заседание на Съвместната комисия за сътрудничество(СКС), председателствана от министрите на външните работи на двете държави. Комисията  е сформирана с подписване на споразумение между двете страни през 2018г.

В делегацията, водена от заместник министър-председателя Мария Габриел са включени Тодор Тагарев, министър на отбраната, Георги Гвоздейков, министър на транспорта и съобщенията, Богдан Богданов, министър на икономиката и индустрията, Милена Стойчева, министър на иновациите и растежа и Румен Радев, министър на енергетиката.

Ще бъдат  дискутирани развитието и  задълбочаването на търговско-икономическите отношения в сфери като енергетика, транспорт, отбрана, иновации, туризъм, хранително-вкусова промишленост.

По време на  посещението се предвижда да бъдат подписани редица двустранни меморандуми.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 9°C
1015hPa 87% 18% 2m/s 140deg

4°C Усещане 1°C
1014hPa 75% 18% 3m/s 100deg

3°C Усещане 1°C
1016hPa 93% 0% 2m/s 290deg