Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение Египет

Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение Египет

Вицепремиерът  и министър на външните работи Мария Габриел е на еднодневно  официално посещение в Арабска Република Египет. Посещението е първото на външен министър от 12 години насам. Целта на визитата е  развитието и задълбочаването на сътрудничеството, основано на общи интереси и ценности.

Арабска Република Египет е ключов партньор на Република България в района на Близкия изток и Северна Африка. АР Египет  поддържа партньорството с ЕС, както и засилено партньорство с НАТО.

В рамките на визитата ще се проведе първото заседание на Съвместната комисия за сътрудничество(СКС), председателствана от министрите на външните работи на двете държави. Комисията  е сформирана с подписване на споразумение между двете страни през 2018г.

В делегацията, водена от заместник министър-председателя Мария Габриел са включени Тодор Тагарев, министър на отбраната, Георги Гвоздейков, министър на транспорта и съобщенията, Богдан Богданов, министър на икономиката и индустрията, Милена Стойчева, министър на иновациите и растежа и Румен Радев, министър на енергетиката.

Ще бъдат  дискутирани развитието и  задълбочаването на търговско-икономическите отношения в сфери като енергетика, транспорт, отбрана, иновации, туризъм, хранително-вкусова промишленост.

По време на  посещението се предвижда да бъдат подписани редица двустранни меморандуми.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

30°C Усеща се 31°C
1009hPa 48% 31% 5m/s 120deg

30°C Усещане 31°C
1006hPa 48% 66% 3m/s 70deg

33°C Усещане 33°C
1005hPa 38% 20% 6m/s 30deg