ВМРО с предупреждение към правителството за опити за подмяна на правилата за членство на РС Македония в ЕС

ВМРО с предупреждение към правителството за опити за подмяна на правилата за членство на РС Македония в ЕС

Прави се опит за омаскаряване на България пред ЕК и заобикаляне на ангажиментите, поети с „френското предложение“

Това се казва в Меморандум, приет от Изпълнителния комитет на ВМРО и изпратен до новото правителство, оглавено от акад. Николай Денков. Повод за този обстоен и подплатен с ясни факти документ е безпрецедентната и агресивна пропаганда, която Скопие прави в Брюксел от няколко месеца. Това е поредната проява на недобросъседство и опит за подмяна на вече валидирани документи, които описват условията, които РС Македония трябва да изпълни, за да продължи процеса на присъединяването и към ЕС.

РСМ се стреми да прехвърли отговорността от неизпълнението на своите задължения към ЕС и блокирането на преговорния процес върху България и да предизвика намеса на държавите членки върху София с цел повдигане на старите претенции за т.н. „македонско малцинство“, обръщат внимание от ръководството на ВМРО.

Създаването на македонизма като идеология от страна на Сърбия, категоричната подкрепа от Съветския съюз и Коминтерна на този проект очертава ясно, че това е геополитическо оръжие, насочено срещу България и българския народ. С просто око се вижда, че РСМ прави всичко по силите си за да петни авторитета и образа на България навсякъде по света, играейки роля на жертва. Предателската политика на Българската комунистическа партия и Георги Димитров ни дава ясно обяснение защо и днес Русия мълчи и подкрепя това оръжие. Думите на Путин все още пробождат слуха ни „писмеността е дошла при нас от македонските земи, а наглостта мина и през редица пропагандни руски филми в полза на македонизма, се припомня още в Меморандума.

Към днешна дата притесненията на ИК на ВМРО идват от конкретни действия и събития, които се развиват в Брюксел. Текат процеси, които или не биват забелязвани заради тежката вътрешнополитическа обстановка или услужливо се пропускат от новото евроатлантическо и ултралиберално правителство.

В Европарламента ще започне преразглеждане на доклада за напредъка на РСМ. В документа, в който въпреки че не са отразени напълно българските забележки към политиката на Скопие спрямо България в двустранните отношения, има доста критични констатации, които задължават Скопие да ги изпълни, за да започне преговори един ден за членство в Европейския съюз. Свидетели сме на агресивна дипломатическа офанзива на Скопие, която чрез лобиране сред евродепутатите има за цел благоприятен доклад, представляващ България като основна пречка за европейското бъдеще на РСМ, предупреждава ръководството на ВМРО.

В Меморандума, изпратен до Министерския съвет на Р България е изброена детайлно фактологията на притеснителните събития, като в документа изрично се подчертава, че подбудите на ВМРО далеч не са спирането на членството на събратята ни от другата страна на границата.

Бъдещето на Република Северна Македония е в ЕС, но това не може да стане за сметка на българската история, език и култура, правата на нашите сънародници в РСМ и за сметка на достойнството на българския народ! ВМРО подкрепя членството на РСМ в ЕС като средство за осъществяване до край на националния ни идеал, а именно между братята от двете страни на Осогово да няма граница, се подчертава още в Меморандума.

Ето защо ВМРО категорично настоява българската дипломация да предприеме сериозна дипломатическа офанзива и да представи пред света проблема ни с РСМ. Този проблем не е просто спор за миналото, това е геополитически конфликт, който създава нестабилност и конфронтация на Балканите.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 6m/s 30deg

13°C Усещане 11°C
1008hPa 47% 40% 2m/s 150deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 44% 75% 5m/s 250deg