Захарова към фон дер Лайен: Хубаво е, че Русия контролира климата, а дали и земната ос се премества по заповед от Москва?

Захарова към фон дер Лайен: Хубаво е, че Русия контролира климата, а дали и земната ос се премества по заповед от Москва?

Хубаво е, че Русия контролира климата, а дали и земната ос не се премества по заповед от Москва? С тези думи официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментира изказването на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която обвини Русия и изменението на климата за проблемите на стачкуващите фермери в Европа. Тя се  пошегува в канала си в Telegram, че това е „неочаквано“ и добави, че „хубаво е, че контролираме и целия климат на планетата“.

По-рано ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обвини изменението на климата, както и Русия, за всички проблеми, пред които са изправени европейските фермери напоследък, организирайки масови протести в много страни от общността.

“Това е мощен обрат. Неочаквано е, но е приятно, че ние контролираме и целия климат на планетата. Фермерите от ЕС се губят на този фон. Очевидно в протестите им са замесени предучилищните “руски хакери”. Чудя се дали земната ос също се премества по заповед на Москва?“, написа Захарова.

Превод и редакция: в. Труд

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1016hPa 67% 0% 2m/s 130deg

12°C Усещане 11°C
1016hPa 71% 100% 1m/s 0deg

17°C Усещане 16°C
1016hPa 63% 100% 4m/s 10deg