Затвореното училище в суворовското село Николаевка ще се използва за социални услуги

Затвореното училище в суворовското село Николаевка ще се използва за социални услуги

В затвореното училище в село Николаевка, община Суворово предстои да бъде извършена реконструкция. Това стана ясно по време на срещата между областния управител на Варна Андрияна Андреева с кмета на община Суворово Данаил Йорданов, предаде СайтЪТ. В рамките на срещата бяха обсъдени належащите проблеми и съответните решения, пред които е изправена общината. Стана ясно, че целта на реконструкцията на затвореното училище е базата да бъде използвана за социални дейности, които да обхванат близо 20 лица, нуждаещи се от социална помощ и подкрепа. Общината в Суворово е предвидила ресурс за изграждане на физкултурен салон и спортна площадка.

Като добра практика на взаимноизгодно партньорство между заинтересовани страни, в община Суворово отчитат процедурата за изграждане на общо депо за зелени отпадъци между Суворово, Девня, Вълчи дол и Ветрино. Това партньорство ще бъде в полза на хората от общините и ще пази от замърсяване околната среда.

Общината е изпратила необходимата заявка и документация пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС за опускане на средства за почистване на две дерета в района. Експертите очакват проблеми с този проект, тъй като собствеността е смесена /частна и общинска/ и това може да е пречка за финансиране от държавата.

По време на срещата стана ясно още, че почти във всяка втора община от територията на област Варна възникват проблеми с появата на нерегламентирани сметища, предимно в махали с ромско население.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 11°C
1016hPa 71% 0% 4m/s 110deg

15°C Усещане 14°C
1017hPa 45% 100% 2m/s 180deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 44% 78% 1m/s 0deg