Жената, изгонена от общинско жилище във Варна заради 17 000 лв. дългове, с коментар за ситуацията

Както СайтЪТ информира, кметство “Младост” издаде заповед, с която заставя своя наемателка да напусне общинското жилище, което тя дълги години обитава. Жената живее с дъщеря си в четиристаен апартамент, за който плаща около 70 лв. наем, но въпреки това е натрупала борчове над 400 лв. за наем и близо 15 000 лв. за вода. Отделно дължи на етажната собственост и топлофикация над 2000 лв. В същото време ВиК Варна съди непрестанно Община Варна заради дълга и така си прибира парите, за които реално плащат всички данъкоплатци.

Нова ТВ продължи темата и срещна своите зрители с варненката, която първоначално имаше желание да коментира и за СайтЪТ, но очевидно предвид изнесените факти, загуби това желание. Това, което впечатли зрителите обаче, е поддържания маникюр на наемателката, която твърди че живее с оскъдните 263 лв. на месец. Липсата на доходи тя обясни с това, че се грижи за детето си, на 14 години, с което живее. Остава загадка защо жената не работи активно, предвид активната си възраст, за да може да се справи с нуждите си.

Изгониха наемателка от общинско жилище във Варна след натрупани над 17 000 лв. борчове и други “прегрешения” (ВИДЕО)

Ето какво споделят колегите от Нова тв в своя репортаж:

Куриозна история. На фона на всички проблеми с поскъпването на водата и ограничаването ѝ като ресурс, ви срещаме с една жена, която  19 години не е плащала сметките си за вода. Тя вече дължи близо 17 хиляди лева и твърди, че няма възможност да си покрие разходите, тъй като е социално слаба. 

43-годишната жена е самотна майка и живее в общинско жилище в район „Младост”. Общината е издала заповед за извеждането ѝ от апартамента. Въпреки нея и делата, които загубила, майката отказва да напусне дома си. Тя живее там от 1983-а година. Тогава била настанена в апартамента с родителите си, баба си и двете ѝ сестри.

„Изключително трудно живеем със социална помощ от 263 лв. на месец”, споделя самотната майка. Разказва, че се грижила за болния си баща и 14-годишното си дете. 

Кметът на варненския район “Младост” Христо Христов обясни пред камерата на NOVA, че сметките, които наемателката трупа, се плащат от общината. Нейната версия обаче е друга: „Апартаментът е обещан на някого – казвам го директно. Господин Христов раздава апартаменти на бизнесмени в кв. „Младост”, твърди жената. От районното кметство категорично отхвърлиха обвиненията. 

Повече вижте във видеото – ТУК

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1017hPa 88% 2% 5m/s 20deg
19°C Усещане 19°C
1021hPa 70% 100% 5m/s 120deg
20°C Усещане 20°C
1017hPa 88% 100% 3m/s 130deg