18-годишната Роза Иванова, която спаси 164 безпризорни кучета, получи сертификат от “Добрите примери”

18-годишната Роза Иванова, която спаси 164 безпризорни кучета, получи сертификат от "Добрите примери"

Роза Иванова е само на 18 години, но зад гърба си тази млада жена има цяла Вселена от спасени животи на четириноги, научи СайтЪТ. Това слънчево момиче от София, с огромно сърце вече е носител и на сертификата “Добрите пример”. Роза Иванова се грижи вече близо 4 години с цялата си душа за бездомни кучета и вече има 164 щастливо задомени опашатковци в домове и прекрасни семейства.

Ето какво разказва тя за началото на своята кауза:

“Винаги съм обичала животинките, но преди 4 години за пръв път забелязах колко голям всъщност е проблемът с бездомните кучета в България. Започнах да попадам на ужасяващи гледки на отровени и простреляни кученца. В началото само хранех бездомничетата и ги бях събрала няколко пред двора на вилата ни. С родителите ми оттогава имам големи проблеми, но започват да се примиряват като че ли вече.

Един ден прибрах първото си куче у дома. Току-що родила 7-те си рожбички, а до вчера в биеха с тояги пред пицарията. Изтеглих си Фейсбук, за да търся варианти как мога да им намеря домове и така започна всичко. Намерих домове на 5 от бебетата, когато навършиха 40-45 дни.

Имам няколко тежки случая на спасени кученца, които според ветеринарите нямаха шанс да оцелеят и настояваха за евтаназия, за други ме уверяваха, че никога няма да проходят. Но когато я имаме тази борбеност и целенасоченост с всяка животинка, се случват чудеса.

Едно от тези кученца е прекрасната Джулика, която е на 3 крачета. Тя беше и с 3 много тежки болести, дори не бях сигурна дали е жива на сутринта, в която я закарахме на системи. И дали няма да си отиде в ръцете ми всеки момент. В клиниката пък бяха категорични, че трябва да се евтаназира заради тежките болести, казваха ми, че само го мъча кученцето… Едното ѝ краче беше тотален аут и на по-късен етап се наложи ампутация, след като направих всичко възможно да го спасим, макар и ветеринарите да не даваха надежди.”

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 19°C
1015hPa 72% 20% 2m/s 360deg
17°C Усещане 17°C
1019hPa 84% 75% 2m/s 270deg
21°C Усещане 21°C
1015hPa 68% 100% 2m/s 270deg